Sýček v ohrožení. Sucho decimuje populaci na severozápadě Čech, ochránci sovám donášejí hlodavce
Velmi málo mláďat sýčka obecného letos evidují ornitologové v oblasti severozápadních Čech, v níž žije největší populace těchto zákonem chráněných sov. Podle odborníků zde vyvedli sýčci pouhých 48 mláďat, jde o jedno z nejhorších čísel za poslední dekádu. Přičítají to především nedostatku potravy vlivem extrémního sucha.
https://www.idnes.cz/usti/zpravy/sycek-obecny-populace-krize-mladata-potrava-sucho-ochranci.A261013_121851_usti-zpravy_grr
Poprvé viděn 14.10.2026 06:52 · naposledy 14.10.2026 07:46
Text článku aktuální verze · 14.10.2026 06:53 · 259 slov
Plný text článku najdete u zdroje: Originál u zdroje — otevřít →. My u článku evidujeme jen metadata, pozice na titulních stranách a změny obsahu v čase.
Pozice na titulní straně v čase
Výdrž a pozice
| sekce | výskytů | výdrž | nej. poz. | prům. poz. | lead |
|---|---|---|---|---|---|
| Titulní strana | 9 | 54 min | 2 | 4.6 | – |
Historie verzí obsahu 1
69b45003d30f
· upraveno 14.10.2026 08:50
první verze
